Fermentatia alcoolica a avut loc la temperatura controlata timp de 18-20 ziele si a fost urmata de fermentatia malolactica spontana, ambele in cuve de stejar sloven.
A urmat maturarea timp de 6-10 luni in butoaie mari de stejar sloven si apoi 3-4 luni in sticla.
De culoare rosu rubiniu inchis, cu buchet proaspat, in care predomina fructele rosii si nuantele de vanilie. In gust se remarca printr-o structura buna, taninuri moderate si post gust persistent.
Tara: Italia
Regiune: Toscana
Clasificare: Rosso di Montalcino DOC
Soi struguri: Sangiovese
Alcool: 14.5%
Volum: 75 cl
Asocieri culinare: branzeturi, carne alba, carne rosie, ciuperci, mezeluri
Pret: 85 RON
Pretul include TVA 19%, Costurile de livrare nu sunt incluse
Scala Robert Parker, The Wine Advocat (WA sau RP)
96-100 Extraordinar, un reprezentat clasic al varietatii de struguriScala Jancis Robinson (scala JR)
20 Un vin cu adevarat de exceptieScala Wine Spectator (WS)
95-100 Classic, un vin extraordinarScala Vinous by Antonio Galloni (scala Vinous)
96-100 Exceptional, un vin profund, un clasic pentru soiScala Wine Enthusiast (WE)
98-100 Clasic, un reprezentant al soiuluiScala Stephen Tanzer, International Wine Celler (ST)
95-100 ExtraordinarScala James Suckling (JS)
95-100 Must have, trebuie achizitionat