Povestea Ca’ del Baio a inceput exact in aceasta vie, pe una dintre cele mai cunoscute parcele considerata „cru” in localitatea Langhe, iar acest vin elegant si rafinat evidentiaza perfect pretioasele fructe cultivate pe cea mai veche parcela a noastra. Strugurii desciorchinati si presati, fermenteaza impreuna cu pielita in cuvele de inox cu temperatura controlata, intre 5 si 30 de zile. Urmeaza maturarea in lemn timp de 24 de luni-o, o parte in butoaie mari de stejar, iar cealalta parte in baricuri de stejar francez, urmate de 6 luni de invechire in sticla inainte de comercializare. Culoare rosu granat stralucitor, cu nuante usor portocalii. Nas intens, cu arome de cirese si violete, peste care se suprapun note de piper negru, lemn dulce si gudron. Sec, cu taninuri matasoase. Ne incanta cu o aroma bogata si persistenta.
ASILI Barbaresco DOCG 2013 - 94 pct Falstaff
Pentru anii de recolta anteriori:
ASILI Barbaresco DOCG 2012 - 90 pct Vinous/Antonio Galloni
ASILI Barbaresco DOCG 2011 - 94 pct Vinous/Antonio Galloni
ASILI Barbaresco DOCG 2010 - 92 pct Vinous/Antonio Galloni, 95 pct Robert Parker
Tara: Italia
Regiune: Piemonte
Clasificare: Barbaresco DOCG
Soi struguri: Nebbiolo
Alcool: 14.5%
Volum: 75 cl
Asocieri culinare: branzeturi maturate, carne rosie, ciuperci, trufe, vanat
Pret: 165 RON
Pretul include TVA 19%, Costurile de livrare nu sunt incluse
Scala Robert Parker, The Wine Advocat (WA sau RP)
96-100 Extraordinar, un reprezentat clasic al varietatii de struguriScala Jancis Robinson (scala JR)
20 Un vin cu adevarat de exceptieScala Wine Spectator (WS)
95-100 Classic, un vin extraordinarScala Vinous by Antonio Galloni (scala Vinous)
96-100 Exceptional, un vin profund, un clasic pentru soiScala Wine Enthusiast (WE)
98-100 Clasic, un reprezentant al soiuluiScala Stephen Tanzer, International Wine Celler (ST)
95-100 ExtraordinarScala James Suckling (JS)
95-100 Must have, trebuie achizitionat