Inapoi la categorie
  
  
WS 90
 Poze RIPA DELLA VOLTA 2014

RIPA DELLA VOLTA 2014

Veneto - Valpolicella Ripasso DOC


Produs din 70% Corvina, 20% Corvinone si 10% Oseleta, Spigamonte, Corbina, Turchetta

Fermentatia alcoolica a avut loc in cuve de inox la temperatura controlata timp de 10 zile. Metoda "Ripasso" presupune "re-trecerea" vinului Valpolicella peste tescovina provenita de la  Amarone, inca calda si bogata in zahar. Valpolicella ramane in contact cu aceasta timp de 10 zile, perioada in care se produce a doua fermentatie alcoolica. Maturarea are loc in butoaie de stejar sloven de 25 hl si in baricuri de stejar francez timp de 2 ani.

Vin de culoare rosu intens, cu nas elegant, dominat de aromele de fructe rosii coapte, usor condimentat. Gustul este armonios, cu taninuri catifelate.




Tara: Italia

Regiune: Veneto

Clasificare: Valpolicella Ripasso DOC

Soi struguri: Corvina, Corvinone

Alcool: 14.5%

Volum: 75 cl

Asocieri culinare: branzeturi maturate, carne de porc, carne de vita, risotto

Tip: Vin rosu

Pret: 120 RON

Disponibil in stoc

Pretul include taxa TVA de 19%, Pretul nu include cheltuielile de livrare

produse originale

vinuri
exclusive

raport excelent calitate pret

 


  
  
  
  
Newsletter
Informatii utile
Despre noi
Termeni si conditii
Confidentialitate
Cum comand
Politica de Cookies
Plata si livrare
Cosul meu
Livrare si retururi
Cum platesc
Club Vinorama
Asistenta
Contacteaza-ne
Intrebari frecvente
Harta site
ANPC
Solutionarea litigiilor
Despre ratinguri
Evenimente
Cont client
Inregistrare
Recuperare parola
Istoric comenzi
Contacteaza-ne
Str. COPILULUI nr.6-12 , Domenii Residence Park, Sector 1, 012178 - BUCURESTI (VEZI HARTA)
0217942560
 

Scala Robert Parker, The Wine Advocat (WA sau RP)

96-100 Extraordinar, un reprezentat clasic al varietatii de struguri
90-95 Remarcabil, complexitate si caracter bine definite
80-89 Peste medie spre foarte bun, diferite grade de aroma
70-79 Mediu, putina distinctie cu exceptia faptului ca e un vin corpolent
60-69 Mediocru, se poate bea, dar contie deficiente notabile
50-59 Inacceptabil

Scala Jancis Robinson (scala JR)

20 Un vin cu adevarat de exceptie
19 Un vin excelent
18 Mai mult decat un vin foarte bun
17 Un vin foarte bun
16 Un vin bun, ce poate fi remarcat
15 Un vin mediu
14 Un vin mediocru
13 Un vin cu defecte, dezechilibrat
12 Un vin cu multe defecte, complet dezechilibrat

Scala Wine Spectator (WS)

95-100 Classic, un vin extraordinar
90-94 Remarcabil, un vin cu stil si caracter superior
85-89 Foarte bun, un vin cu calitati speciale
80-84 Bun, un vin solid, bine facut
75-79 Mediocru, un vin baubil dar care ar putea avea mici vicii
50-74 Nu se recomanda

Scala Vinous by Antonio Galloni (scala Vinous)

96-100 Exceptional, un vin profund, un clasic pentru soi
90-95 Remarcabil, un vin cu personalitate
85-89 Excelent, un vin cu caracter, foarte apreciat
80-84 Mediu
75-79 Sub medie
sub 75 Nu va irositi timpul

Scala Wine Enthusiast (WE)

98-100 Clasic, un reprezentant al soiului
94-97 Superb, unul dintre cele mai bune vinuri
90-93 Excelent, extrem de bine structurat
87-89 Foarte bun
83-86 Bun, potrivit pentru consumul de zi cu zi
80-84 Acceptabil

Scala Stephen Tanzer, International Wine Celler (ST)

95-100 Extraordinar
90-94 Remarcabil
85-89 Foarte bun spre excelent.
80-84 Bun
75-79 Mediocru
70-74 Sub medie
sub 70 De evitat

Scala James Suckling (JS)

95-100 Must have, trebuie achizitionat
90-94 Impresionant, o achizitie remarcabila
85-89 Merita sa fie cumparat
sub 85 Nu cheltuiti banii pe un astfel de vin

Vinorama, vin alb, vin rosu, vin rose

Vinuri premiate, vinuri de colectie