Acest vin este un asamblaj tipic Bordeaux, in proportiile: 65% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc si 10% Petit Verdot. A fost realizata o fermentatie malolactica in baricuri noi pentru jumatate din volum. Vinul a fost maturat apoi in baricuri noi timp de 18 luni.
Buchetul este floral, de violete proaspat culese si liliac cu usoare note de fum.Taninurile sunt mature si bine echilibrate. Un vin cu materie.
Chateau Tour Seran a fost selectat de Joe Robuchon (chef-ul cu cele mai multe stele Michelin din lume) pentru restaurantele si bistrourile sale, timp de 10 ani. Incepand cu recolta din 2011, Andreas Larsson - cel mai bun sommelier din lume in 2007, colaboreaza cu echipa Rollan de By la crearea acestui vin.
Concours Mondial de Bruxelles 2015 - Medalie de ARGINT
Tara: Franta
Regiune: Bordeaux
Clasificare: Medoc AOC Cru Bourgeois
Soi struguri: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Alcool: 13.5%
Volum: 75 cl
Asocieri culinare: carne de miel, trufe, vanat
Pret: 157 RON
Pretul include TVA 19%, pretul nu include cheltuielile de livrare.
Scala Robert Parker, The Wine Advocat (WA sau RP)
96-100 Extraordinar, un reprezentat clasic al varietatii de struguriScala Jancis Robinson (scala JR)
20 Un vin cu adevarat de exceptieScala Wine Spectator (WS)
95-100 Classic, un vin extraordinarScala Vinous by Antonio Galloni (scala Vinous)
96-100 Exceptional, un vin profund, un clasic pentru soiScala Wine Enthusiast (WE)
98-100 Clasic, un reprezentant al soiuluiScala Stephen Tanzer, International Wine Celler (ST)
95-100 ExtraordinarScala James Suckling (JS)
95-100 Must have, trebuie achizitionat